Nejkratší návod k Wordpres

WordPress je systém, který umožňuje prezentovat texty, obrázky, multimédia do internetu. Tento návod je vytvořen pomocí 190 slov nebo 1300 znaků.

WordPress má obecně 2 možnosti, prezentování příspěvků a prezentování webových stránek. Příspěvky jsou to, co používají zpravodajské weby na zprávy, webové stránky jsou klasický web.
Vytváření příspěvků a stránek je stejným textovým editorem, který je součástí WordPress, tedy takový redukovaný Word, je možné ale použít přímo Word a pak texty do WordPress nakopírovat.
Obrázky se nahrávají o jedno kliknutí složitěji, než do Word, a to přes vnitřní galerii a z té teprve do textu.
Wordpress má možnost různých již hotových šablon, což jsou takové předlohy, které známe z PowerPoint a obecně z MS Office.
Pak má widgety, pomocí kterých můžete upravit zobrazování na obrazovce, jsou to pole, sloupce či obecně panely vedle, nahoře, dole, podle typu šablony.
Pokud něco standardní instalace WordPress neumí, je možné nahrát tisíce pluginů = doplňkových programů. Pluginy známe také z webových prohlížečů. Obecně, jaké vidíte webové technologie na internetu, to umí i WordPress po instalaci příslušného pluginu. Jeden z pluginů například umí překládat online texty z WordPress pomocí Google Translator.
Ve WordPress je možné nabízet reklamu (i placenou), použít ho jako firemní web, můžete i pomocí něho vytvořit e-shop.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>