Dlouhé aktualizace W10

klavesa-winPo hodinovém zablokování počítače aktualizací W10 v době špičky, jsem se trochu seznámil s tímto problémem. Problém není ani náhodou pro laiky, pokud neznáte ani slovo build, nemáte šanci vše plně pochopit.
Odkaz na diskuzní web Microsoftu je zde.
A můj poslední příspěvek je dále:

Ještě bych dodal, že je to podle servisu složitější. Nejen že podle toho výše jsou různá menu pro aktualizace v systémech W10 Home a W10 Pro, ale záleží na verzích systému, to slovo build.
Podle mých informací ještě v létě 2016 nebylo ve W10 menu na možnost odložení velké aktualizace mimo časovou špičku práce. A to menu se prý mělo objevit později po nějaké aktualizaci. Tedy jak mi to připadá, W10 nebyl dokončen ani půl roku po nabídce stažení a dokončuje se „za chodu“.
A typicky, Microsoft Edge, jediný prohlížeč nemá možnost volby adresáře pro stahování souboru, stahuje  pořád jen do Users. Tedy má možnost, může se to změnit v registru, ale pak mi zase nešel otevřít soubor přímo kliknutím na webu.

Tedy jak to vypadá, Microsoft z nějakých důvodů (mohou to být důvody, o kterých se hovoří jako konspiračních teoriích) se rozhodl pro novu verzi systémů a začal dělat W10. Pak zjistil, že mu to nejde tak, jak si představoval, tak ho nabídl „de facto“ jako beta verzi zadarmo a počítal s tím, že uživatelé mu pomohou najít chyby a tím bude v závěru systém prodejný.
Pro nás to je tak, že za škody vzniklé zavedením W10 bychom si mohli koupit fungující systém. 
Moje zkušenost, pokud nemáte za sebou silné zázemí odborného servisu, pokud máte málo počítačů, tedy nemá smysl mít ve firme odborníka na počítače, a přitom jste na počítači pro chod firmy silně závislí, nepřecházejte na W10, kupte si ho, až bude dokončený, vyjde vás to levněji.

 

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>