Zapnutí Num Lock ve Windows 8

A Windows 8 jsou pořád nějaké problémy. Pokud máte v heslu u konta do Windows čísla, musíte zapínat Num Lock. Nechápu logiku, že po startu se Num Lock zapne a pak ho Windows vypne. Co ještě vypíná? Copak programátoři Windows nepřepokládali, že se budou psát na počítači i čísla a mysleli si, že písmenka stačí?
Rady jak Num Lock automaticky zapnout na internetu najdete, samozřejmě většina jich nefunguje, ačkoliv autoři píší, že „jim to chodí“, například rada, že před napsáním hesla do Windows je nutné zapnout Num Lock a pak hned vypnout počítač, že si to zapamatuje. Na mém počítači pod W 8.1 si to nepamatuje. Pomohla až rada s editací registrů, viz příspěvek!
Chápete logiku Microsoftu, vypíná vám pořád číselnou klávesnici, a aby se nevypínala, musíte editovat registry. Chudák babičky, co se učí pracovat počítači. A co budeme muset editovat dělat příště? Jádro operačního systému?Pokud Microsoft neudělá systém jednoduchým, tak by měla nastoupit konkurence. Zkoušeli jste rozchodit pod W 8.1 poštu či Skype bez toho, že by vám Microsoft mohl koukat do vašeho počítače a že byste dali své údaje na internet? Zkoušeli jste vyřadit vyhledávač Bing a nahradit ho Google? Pro běžné uživatele rozhodně Windows 7  a počkat, jak dopadne W 9, Windows 8 rozhodně ignorovat či downgradeovat na W7.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Comments are closed.