Nabídka milionů?

spam

Přišel mi e-mail – spam z japonského Yahoo s nabídkou peněz za modlitby. Popřejme umírající paní Lhoussin z Iránu, aby měla příště lepší štěstí a narazila na toho, kdo její peníze využije a bude se za ní modlit. Bohužel neznám ani křesťanské, natož islámské modlitby, tedy bych se za ní nemohl modlit, což je podmínka přijetí peněz.
Jinak mail je psán špatnou angličtinou a je určen pro příjemce s nižší inteligencí, kteří si řeknou, co kdyby na to něco bylo a začnou komunikovat. A pak patrně dojde k tomu, že bude požadavek na zaslání peněz na poplatky na převod peněz, což někomu s nižší inteligencí nepřijde divné, ví, že poplatky existují a jsou vysoké. A také mu nedojde, že když mu někdo nabízí poslat spoustu peněz, že nemůže část peněz použít na zaplacení poplatků.
Těmto e-mail se říká „nigerijské dopisy“, neboť jich nejvíce chodilo z Nigérie. Rozesílání takovýchto e-mail je ekonomicky nenáročné a odesílatelům postačuje, když  jedné várky třeba 10 000 e-mailů bude aspoň 1 úspěšný. A ptát se, kde vzali váš e-mail, někde ho koupili, na tvorbu databáze e-mailů jsou specializované firmy, navíc, lidé e-mail rozdávají na potkání. Proto je potřeba mít minimálně 2 e-maily a nedávat soukromý e-mail, abyste ho aspoň trochu chránili před spamy.

——————–SPAM z Yahoo—————————-
Dearest One. With Due Respect And Humanity, I was compelled to write to you under a humanitarian ground. My name is Mrs.Edith Lhoussin, From Iran I was married to late Mr Mustapha Lhoussin a contractor and diamond dealer for ten years before he died in the year 2010. He died after a brief illness that lasted only three days Before his death we are both born again Christians.Since after his death, I decided not to marry again. When my late husband was alive he deposited 158 kg of gold and diamond with the sum of $5.5 Million in a safe keeping company here in Abidjan Cote d’Ivoire.Presently,this money is still with the safe keeping company in Abidjan. Recently,My Doctor told me about my condition due to my cancer problem and having known my condition I habe decided to handle over this money to a HONEST and God fearing Individual,group organization that will utilize this fund for the services of mankind,helping the motherless homes,orphans,widows,propagating of the Gospel and missionaries,as desired by my late husband when he was alive. I took this decision because I don’t have any child to inherit this fund,and I don’t want this money to be used ungodly. I want you to always remember me in your daily prayers because of my up coming Cancer Surgery,although i am not afraid of death hence I know where I am going. Write back to me as soon as possible because any delay in your reply will give me opportunity to look for another person for this same purpose. With God all things are possible. As soon as I receive your reply I shall give you other informations on how you can receive this money from the safe keeping company. I want you to send me the following information’s as per below.
Your Full Names———————–
Your Address————————–
Your Country————————–
Your Age——————————
Your Occupation———————–
Your Telephone————————
Your Photo—————————-
As soon as I receive your reply I shall give you the contact of the safe keeping company. I will also issue you an authority letter that will prove you the present beneficiary of this fund.Hoping to receive your reply. I will be glad to hear from you soon. May God bless and keep us as we seek to serve him. Yours sincerely. Mrs.Edith Mustapha.

——————–Doplněno 16. 9. 2015 – Další SPAM ———————-
(Podle zobrazovaného e-mail, z peruánského vězeňského institutu = From: Mr. Lewis Richards [mailto:icabada@inpe.gob.pe], podle skutečnosti =
<lewis.richards1@englandmail.com>)
Dobrý den,
Dodatek sezóny, jak se vám dnes daří? Dostal jsem e-mailovou kontakt ze země obchodním rejstříku a rozhodl, aby vás kontaktovat ohledně tohoto obchodního návrhu. Já jsem pan Lewis Richards z investičního bankovnictví Credit Suisse Bank, One Cabot Square, London E14 4QJ, Velká Británie. Já jsem Vás kontaktovat co se týká obchodní návrh, který by byl obrovskou přínos pro nás oba.
V mém oddělení, jsem zjistil, opuštěné suma 17,5 £ milionů GBP (Seventeen milionů pět set tisíc největších britských liber šterlinků) v účtu, který patří k jednomu z našich zahraničních zákazníků pozdě Pan Brodskii Nikolai, ruský obchodník, který byl obětí Malajsie let leteckých linek 370 (MH370 / MAS370), jež se zřítila na jihu Indického oceánu dne 8. března 2014 na cestě z mezinárodního letiště Kuala Lumpur na pekingském mezinárodním letišti zabíjet každého na palubě.
Prohlédněte si níže odkaz na letovou manifestu:
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303369904579427230127866184
MR BRODSKII Nikolai je číslo 7 na seznamu, Od jeho smrt Naše banka bylo čekání na nejbližší příbuzný přijít o tvrzení svých finančních prostředků a majetky v hodnotě částky 17,5 £ milionů GBP, ale nikdo nemá dělat tak, já osobně byli neúspěšný při rozmisťování některé z jeho příbuzných. Mám usilovat o váš souhlas k vám předložit Bance jako nejbližšího příbuzného, aby zemřelého tak, že výtěžek z tohoto účtu oceněn na 17,5 milionu GBP £ může být vyplacena na vás.
Dohoda bude rozdělena v tomto poměru: 55% pro mě a 45% na vás. Mám ve svém držení všechny potřebné a důležité dokumenty, které mohou být použity v této dohodě. Potřebuji vaši upřímná Co-operace, důvěrnosti a věřte, které nám umožňují vidět tuto transakci prostřednictvím. Já vám zaručit 100% úspěšnost v tomto obchodu, prosím, buďte ujištěni, že tato dohoda bude popraven za legitimní uspořádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení zákona, jak zde, ve Velké Británii a ve vaší zemi.
Pokud jste schopni zvládnout tuto dohodu, laskavě vrátit ke mně s následujícími údaji, které nám umožňují postupovat:
1. Vaše celé jméno:
2. Telefonní číslo:
3. Kontaktní adresa:
4. Věk:
5. Pohlaví:
6. Zaměstnání:
7. Vaše národnost:
S prošla metodický vyhledávání, rozhodl jsem se Vás kontaktovat doufat, že vás najdou tento návrh zajímavé, prosím, na potvrzení této zprávy a uvedením váš zájem, budu vám poskytne více informací.
Váš souhlas k tomuto e-mailu a obchodní návrh bude vysoce ocenil.
S pozdravem,
Pan Lewis Richards
——————–Doplněno 29. 9. 2015 – SPAM z AOL—————————-
Mé jméno je seržant Miss.Donna Johnson, jsem dáma americké armády slouží zde v Afghánistánu jako mírových sil OSN. Mám obchodní návrh pro vás. Mohu verit vám za tento návrh. Pro více informací prosím dostat zpet ke mne. Dekuji. )
——————————————————————
Jaký asi obchodní návrh by pro mě měla slečna seržantka?

——————–Doplněno 5. 10. 2015 – Další SPAM ———————-

Directorate of International Payments and Transfers Debt Reconciliation Committee United Nations Compensation Commission (UNCC) Switzerland.
YOUR REF: WB/IMF/UNCC/3580L9
Dear beneficiary,
we wish to notify you as one of the beneficiary of Three Million Eight hundred Thousand United State Dollars ($3,800,000.00 USD) in compensation from United Nations Compensation Commission (UNCC) in conjunction with the International Monetary Fund (IMF).
Your e-mail {info@gae.cz} appeared among the list of beneficiaries who will receive a payment of $3,800,000.00 USD and has been approved already as concluded by the UNCC Benin Chapter and the IMF.Among the list are individuals and companies that their unpaid funds have been located to our authorized official paying bank which have received all the overdue outstanding payments owed to firms, contractors, and individuals from inheritance, next of kin, Super Hurricane sandy and lottery beneficiaries.
This development is as result of the effort made by United Nations Compensation Commission (UNCC) and the International Monetary Fund (IMF) as it is stipulated in Section 2 act 4 Sub-Category E1 of United Nations Compensation Commission (UNCC) guidelines and regulations of 08-04-20014.
The Western Union Office in Benin have been fully mandated by the UNCC and IMF to transfer your compensation to you via Western Union money transfer system. We have concluded to effect your payment through Western Union® Money Transfer by sending $5,000.00 USD twice daily until the total sum of $3,800,000.00 USD is completely transferred to you.
In view of the above, you are required by this email to verify your identity by providing the information as requested below since We cannot send the payment with your email address alone:
REQUIREMENTS
(1)  Your Full Names:
(2)  Your Address/Country:
(3)  Your Telephone Number:
Send all response via email to: uncompensation@qq.com
——————————————————————
Říkám si, komu asi patří v USA to telefonní číslo. Asi někomu, koho nemá autor e-mailu rád. A tento odesílatel již moc údajů nechce, ani zaměstnání, asi předpokládá, že příjemce může být nezaměstnaný. Tak mám 7 dní na rozhodnutí, zda ty 3,8 milionu chci či ne. 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>