One program show

Když jsem konzultoval hardware pro jeden lékařský software, tak mě vycházelo, že funguje pouze na nejnovějších, nejrychlejších počítačích.
Zeptal jsem se, zda se musí zakoupit nové počítače, „víte, naše programy potřebují výkonné počítače.“ A to ještě software musel být na počítači sám, neboť při jeho obsluze třeba nešlo dát okno programu na lištu, jedna spuštěná akce běží i 15 minut a nejde přerušit, navíc tam neběží žádný údaj, který by řekl, kdy akce asi skončí.

Takový one program show.

Nevím, zda to mám chápat tak, že lékaři potřebují superrychlé výpočty na zapisování zpráv pacientů, já bych řekl, že zase tak rychle nepíší a při psaní zprávy i komunikují s pacientem. Ale když to říkají „odborníci…“. Ale stejně si myslím, že jde spíše o neschopnost programátorů a očekávám, že budou požadovat i bezchybnou obsluhu, neboť se jim nebude chtít ošetřovat chybové stavy.
A že by se nějak dělali s dokumentací, „naše programy jsou tak perfektní, že nepotřebují návody“ a pak vyprodukují něco graficky na úrovni základní školy.

Ono není opravdu jednoduché umět programovat tak, aby to šlo rychle i na horším počítači. Třeba rozdíl mezi Windows Vista a Windoows 7 byl právě v tom, že se jim podařilo to udělat tak, že to šlo rychleji i na netbook, tedy na méně výkonných počítačích.

To jako kdybyste chtěli jezdit a museli jste si koupit nejnovější, nejrychlejší auto a ještě by muselo mít silnici pouze pro sebe.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>