Pošta v Outlooku 2013 přes IMAP se stahuje nepravidelně

e-mail-150Když mi na gmail přijde e-mail, tak nejdříve pípne na smartphone v Androidu, pak se e-mail objeví na webovém gmail, a pak … nic. MS Outlook 2013 e-mail ignoruje. A tak opakuji v MS Outlook aktualizaci, stahování a nic. A najednou za pár hodin se naráz objeví všechny nestažené e-maily. Zkusil jsem Thunderbird na stejný poštovní server, funguje. Tedy vše zadarmo funguje, jen placený MS Outlook ne a ne.
Našel jsem na pc-help příspěvek obdobně postiženého, zůstal bez odpovědi.


 Příspěvek od pajacz17 » 08 dub 2016 06:36
Ahoj, můžete mi prosím poradit, jak přesvědčit Outlook 2013, aby přes IMAP přišla email. zpráva hned co se zobrazí na serveru? Na mobilu a na serveru je třeba už i 5 hodin, a až po té se stáhne do Outlooku. Již jsem četl, že Outlook 2013 má blbě implementovaný IMAP, ale jak to napravit? Děkuji


Je tedy problém opravdu ve špatném IMAP MS Outlook 2013? Teoreticky mohu zkusit MS Outlook 2016, přece jen, je nová verze MS Outlook 2016 a vím, že se na staré verze „kašle“, to není výčitka, to je programátorská realita.
Zkouším různé porty a šifrování, port pro příchozí poštu bývá u všech nápověd stejný, u odchozího to bývá podle různých nápověd různý. I když, já řeším příchozí poštu, ne odchozí. Nebo MS Outlook čeká na to, až mu nějaký odchozí e-mail „prorazí“ tunel a pak jím pošle příchozí poštu? (:-)) .
Tedy poslední varianta nastavení serveru pro odchozí poštu je 587 + TLS. Snad se přes tento port prorazí tunel i pro port příchozí pošty (993 + SSL), kterým mě budou konečně e-mail i an MS Outlook 2013 chodit.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>